maandag 4 juni 2007

Eva

Tweeënhalf jaar na de geboorte van het coöperatieve café te Leuven werd het stilaan tijd om aan het Wereldcafé ook de goede zorgen te geven van een heuse meter. En het werd niet de eerste de beste; niemand minder dan Eva De Roovere was van in het begin laaiend enthousiast om aan de de doopvont te staan.

'Het concept en de doelstellingen van het Wereldcafé hebben me overtuigd om meter te worden van het Wereldcafé', zegt Eva De Roovere. Het Wereldcafé is een initiatief van een aantal mensen uit het Leuvense die een gezellig, rookvrij café wensen met producten uit de wijde wereld. Men vindt er speciaalbieren, bio-fruitsappen, Wereldwinkelwijnen en snacks gemaakt in sociale economiebedrijven. Het Wereldcafé is een coöperatief café. Men kan er dus aandeelhouder worden. Deze aandeelhouders zoeken geen financiële winst voor zichzelf. Het café moet winst maken (en maakt ook winst) om deze te (her-) investeren in sociale-economieprojecten in Vlaanderen en in het zuiden van de planeet.

Op 30 juni aanstaande, zal Eva haar meterschap effectief opnemen. Zoals van haar te verwachten was zal zij dit met al haar muzikale talenten doen en samen met een hele reeks andere muzikanten optreden in de Coop Midsummer Mania. Op de affiche staan o.a. Eva De Roovere, Jan Hautekiet, Wigbert, Back2normal, Tano,...

Voor meer uitleg over haar meterschap en de “wereldse wereld” achter het Wereldcafé nodigen we u uit voor een babbel (& een hapje en een drankje) op donderdag 24 mei as om 20u.

Geen opmerkingen: